Forældresamarbejde
Samarbejde, bestyrelse og kontaktforældre.
Vi vægter forældresamarbejdet højt. Som forældre er I vores vigtigst samarbejdspartner i det daglige i forhold til jeres barns trivsel og udvikling.
Vi ønsker at skabe et samarbejde med jer, der er præget af åbenhed, dialog og gensidighed. Når ”vi” (forældre/pædagoger) deler viden, er det med til at give jeres barn en sammenhængende hverdag.
Det er vigtigt for os, at I har en god fornemmelse af jeres barns dagligdag. I dagligdagen vægter vi primært information om, hvordan barnet har haft det.
Afviklede og planlagte aktiviteter, nyheder, hvad vi er optaget af for tiden og meget mere, informerer vi om via Aula, som er vores digitale kommunikationsplatform. Vi opfordrer jer til at give jer tid til at hente information om jeres barns hverdag i Kildehuset. Hvis teknikken driller, er vi klar til at hjælpe.
Vi er meget opmærksomme på, at forældres behov og ønsker for dialog og samarbejde kan variere over tid, og nogle perioder kan være større end andre. Vi stiller os altid til rådighed for en samtale. Tag blot kontakt til jeres primære kontaktperson og lav en aftale herom.
Vores forældresamarbejde foregår på mange forskellige niveauer - eksempelvis:
- Jeres første besøg i Kildehuset.
- Jeres første dage i Kildehuset.
- Den gode begyndelse - indkøring.
- Forældresamtale efter opstart - cirka 1-3 måneder.
- Godmorgen- og godeftermiddag-kontakt.
- Jeres barns stjernestunder.
- Den gode afslutning - skoleparathed.
- Årlige forældresamtaler - ved dialog-profil.
- Årlige forældremøder.
- Samtaler efter behov - eksempelvis ved bekymringer.
- Aula - Kildehusets digitale kommunikation.
Sådan samarbejder vi med forældrene
Høje-Taastrup Kommune har valgt at dele sine daginstitutioner op i klynger, som hver består af cirka tre institutioner.
Vi er en del af Klynge A, der udover daginstitution Kildehuset også består af Børnehuset Blåkilde.
Forældrebestyrelsen sammensættes med repræsentanter fra hele klyngen. Den består af 7-9 forældrerepræsentanter og 2 suppleanter valgt blandt forældrene.
Valget afholdes i andet kvartal, og man vælges for 2 år. Man kan vælge at stille op til forældrebestyrelsen, hvis man har tid og lyst. Der afholdes cirka 4 møder om året.
På infotavler i husene finder I mailadresser på bestyrelsesmedlemmerne.
Kontaktforældrene har som sådan ingen beslutningskompetence. Minimumskompetencerne for kontaktforældregruppen vedrører pædagogiske aktiviteter og børnerelaterede spørgsmål, som alene har reference til børnerelaterede aktiviteter i den enkelte afdeling. Det kan eksempelvis være:
- Medhjælp/medarrangør ved forældrearrangementer som sommerfest, julefest og lignende.
- Medhjælp/medarrangør ved temaaftener og etablering af legegrupper.
Vi anvender *Rambøll Dialog og **SprogTrappen som redskab til den gode forældresamtale - og en gang om året tilbydes I en samtale i denne forbindelse.
*Rambøll Dialog - læs eventuelt mere her:
Dialog - Hjernen&Hjertet (ramboll.com)
**SprogTrappen - læs eventuelt mere her:
SprogTrappen - Hjernen&Hjertet (ramboll.com)
Der afholdes 1-2 årlige forældremøder. Møderne er af 1-2 timers varighed i tidsrummet 17.30 - 19.30. Det kan bl.a. være med fællesspisning, hvor alle medbringer en ret til fælles buffet.
Det er nogle hyggelige timer, hvor vi mødes og har lejlighed til en god snak forældre/forældre og forældre/personale imellem.
Mødet starter ofte med, at vi inviterer jer helt tæt på jeres børns hverdag, eksempelvis:
- Gennem hverdagsfortællinger
- Gennem personalet
- Ved kreative udstillinger
- Billeder og film fra hverdagen i Kildehuset.
Derudover bruger vi også mødet til at informerer jer om eventuelle nyheder, samt inviterer jer til oplæg om aktuelle temaer.